Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفته‌ای که گذشت، خبر‌هایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در دانشگاه‌ها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را در برگرفت و حائز اهمیت بود.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفته‌ای که گذشت، خبر‌هایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاه‌ها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آن‌ها حائز اهمیت بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
گزیده‌‍ای از مهم‌ترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاه‌ها در هفته گذشته را مرور می‌کنیم.
ثبت نام شرکت در جشن ازدواج دانشجویی به زودی آغاز می‌شود بیست و سومین دوره جشن ازدواج دانشجویی با محدودیت‌های کرونایی قرار است به صورت خاص و با برنامه‌های جذب برای زوج‌های دانشجو برگزار شود.   حجت الاسلام سید محمد هاشمی، مدیر مرکز خانواده و ازدواج نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، در خصوص برگزاری جشن ازدواج دانشجویی با توجه به شرایط کرونا گفت: ثبت نام شرکت در بیست و سومین دوره ازدواج دانشجویی اواخر بهمن ماه آغاز می‌شود.
وی در خصوص ظرفیت در نظر گرفته شده برای این دوره گفت: ظرفیت‌ها بر اساس ثبت نام‌ها تعیین می‌شود و محدودیتی برای شرکت در جشن ازدواج دانشجویی این دوره نداریم. هر تعدادی از زوج‌های دانشجو ثبت نام کنند تلاش می‌کنیم بتوانند در جشن ازدواج دانشجویی شرکت کنند.

هاشمی اضافه کرد: برای این دوره ازدواج دانشجویی با توجه به شرایط کرونایی باید تدابیر ویژه‌ای در نظر بگیریم که برنامه ریزی‌ها صورت گرفته است.

مدیر مرکز خانواده و ازدواج نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها اضافه کرد: اگر شرایط به گونه‌ای شود که امکان برگزاری سفر زیارتی به مشهد را داشته باشیم، پیش بینی‌ها صورت گرفته و اگر امکان اعزام به صورت کاروانی باشد این اقدام انجام خواهد شد.  
پیش نویس سند ملی ازدواج دانشگاهیان بررسی شد جلسه ۳۵۲ شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی به ریاست منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.  
حجت‌الاسلام روح‌الله شاطری، دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی، با اشاره به دستور این جلسه که به بررسی پیشنهاد نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها پیرامون پیش نویس «سند ملی ازدواج دانشگاهیان» اختصاص داشت، در سخنانی گفت: با توجه به اینکه طرح ازدواج دانشگاهیان یک طرح فرا دستگاهی و ملی است، طبیعتاً باید ترکیب اعضا، سهم و وظیفه دستگاه‌های مربوط به حوزه آموزش عالی و همچنین سایر نهاد‌ها و دستگاه‌های کشور، به وضوح در این سند مشخص شود تا این سازمان‌ها بتوانند به طور کامل در جریان وظایف و مسئولیت‌های محوله قرار گیرند.   امکان تقسیط شهریه دانشجویان شهریه پرداز دانشگاه علامه طباطبایی فراهم شد
 دانشگاه علامه از جمله دانشگاه‌هایی است که از شروع کرونا تسهیلات خوبی را برای دانشجویان در نظر گرفته که از جمله آن پرداخت اقساطی شهریه‌هاست که دانشجویان با مشکل تحصیل مواجه نشوند. با توجه به پیگیری‌های شورای صنفی دانشجویان دانشگاه علامه و هماهنگی‌های به عمل آمده میان معاونت دانشجویی و معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه، امکان تقسیط شهریه متغیر تعدادی از دانشجویان نوبت دوم فراهم شد. دانشجویان متقاضی باید در بازه زمانی تعیین شده درخواست خود را ارائه کنند.
نحوه درخواست دانشجویان متقاضی به صورت زیر است:

۱. جهت ثبت درخواست خود به آدرس اینترنتی erp.atu.ac.ir یا وب سایت اصلی دانشگاه، بخش خدمات الکترونیک، اتوماسیون اداری دانشگاه مراجعه شود.

۲. از قسمت احراز هویت مرکزی اقدام به ورود اطلاعات (نام کاربری و گذر واژه) کنید. لازم بذکر است نام کاربردی و گذرواژه همان ایمیل ورود به سیستم دانشگاه و یا نام کاربری و گذرواژه دانشجو برای ورود به حساب کاربری اینترنت دانشگاه است.

۳. پس از ورود به پورتال، در قسمت سایر درخواست‌ها فرم مربوط به تقسیط شهریه را تکمیل کرده و جهت بررسی ارسال کنند. برای پیگیری درخواست می‌توانند از قسمت کارتابل در پورتال، روند کار خود را پیگیری کنند.       مجلس به کمک دانشجویان متاهل آمد مجلس شورای اسلامی بالاخره پس از اعتراضات دانشجویان متاهل به مشکل خوابگاه متاهلی ورود کرد و قرار است با تخصیص اعتبارات مناسب این مشکل در چند سال آینده مرتفع شود. مشکل کمبود خوابگاه متاهلی در سال‌های اخیر نگرانی زیادی برای دانشجویان ایجاد کرده؛ به گونه‌ای که تحصیل دانشجویان متاهل در مقاطع تحصیلات تکمیلی به اختصاص خوابگاه متاهلی گره خورده و اگر دانشگاهی ظرفیت اختصاص خوابگاه متاهلی را نداشته باشد، ممکن است که دانشجویان، دانشگاه مورد نظر را به عنوان مقصد نهایی خود برای ادامه تحصیل انتخاب نکنند.
بحران خوابگاه متاهلی با موارد مختلفی از جمله مشکلات دانشگاه‌ها، سازمان‌ها و نهاد‌های زیربط، وزارت علوم و نهاد‌های بالادستی بررسی شد که در نهایت این موضوع مورد دغدغه مجلس شورای اسلامی قرار گرفت که طرح حمایت از خانواده و جمعیت را تدوین و در صحن علنی مجلس به تصویب رسید.
بانکی پور، نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص این طرح به خبرگزاری دانشجو، گفت: طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، ۷۲ ماده دارد و برای خوابگاه متاهلی دانشجویی ۴ یا ۵ ماده از این طرح به خوابگاه متاهلی اختصاص یافته است.
وی افزود: یکی از مسائلی که در این طرح تدارک دیده شده خوابگاه متاهلی برای دانشجویان اعم از بومی و غیربومی چه دختران و چه پسران است. دو، سه ماده طرح توسعه خوابگاه متاهلی در این مصوبه، داریم که تا ۵ یا ۶ سال دیگر خوابگاه‌های متاهلی وسیع و گسترده می‌شود. همچنین بودجه‌هایی را برای ودیعه مسکن دانشجویان پیش بینی کرده و مرخصی تحصیلی برای دانشجویان باردار و مادر در نظر گرفته‌ایم.  
مخبر دزفولی و جاسبی عضو هیأت عالی تجدید نظر دانشگاه آزاد شدند ماده واحده «انتخاب نمایندگان شورای عالی انقلاب فرهنگی برای عضویت در هیأت عالی تجدید نظر دانشگاه آزاد اسلامی» مصوبه جلسه ۸۳۶ شورای عالی انقلاب فرهنگی مورخ ۷ بهمن ۱۳۹۹ توسط حجت الاسلام حسن روحانی رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ شد.

بر اساس این گزارش، متن کامل ماده واحده «انتخاب نمایندگان شورای عالی انقلاب فرهنگی برای عضویت در هیأت عالی تجدید نظر دانشگاه آزاد اسلامی» به شرح ذیل است:

ماده واحده «انتخاب نمایندگان شورای عالی انقلاب فرهنگی برای عضویت در هیأت عالی تجدید نظر دانشگاه آزاد اسلامی» که در جلسه ۸۳۶ مورخ ۱۳۹۹/۱۱/۰۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است.   مهلت ثبت‌نام در آزمون زبان msrt تمدید شد آزمون زبان وزارت علوم که پس از یک سال توانست مجوز برگزاری را از ستاد ملی کرونا دریافت کند تا دوم اسفند دانشجویان می‌توانند برای شرکت در این آزمون ثبت نام کنند.   سازمان امور دانشجویان، اداره کل بورس و اعزام دانشجویان سازمان امور دانشجویان اعلام کرد: دوره جدید آزمون msrt در روز‌های ۷ و ۸ اسفندماه برگزار می‌شود و داوطلبان می‌توانند از ۲۳ بهمن تا دوم اسفندماه با مراجعه به سامانه سجاد در این آزمون ثبت نام کنند.
در اطلاعیه اداره کل بورس و اعزام دانشجویان آمده است: آزمون زبان msrt در روز‌های پنج شنبه هفتم اسفند (ویژه داوطلبان آقا) و روز جمعه هشتم اسفند (ویژه داوطلبان خانم) برگزار می‌شود.

شروع ثبت نام در این آزمون ازروز ۲۳ بهمن ساعت ۷ صبح آغاز شده و تا دوم اسفندماه ساعت ۱۸ ادامه دارد.

علاوه بر رعایت پروتکل‌های جاری بهداشتی مقابله با کرونا، نداشتن تست مثبت کرونا در دو هفته پیش از ثبت نام، از شرایط مهم برگزاری آزمون msrt است.    
تشکل‌های دانشجویی برای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات پیش‌رو تلاش کنند حجت الاسلام رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها طی یادداشتی در صفحه شخصی خود با اشاره به فعالیت‌های تشکل‌های دانشجویی در ایام کرونا ابراز امیدواری کرد این تشکل‌ها در سال تحصیلی منتهی به انتخابات ریاست جمهوری بتوانند به شکل جدی هم در کمک به مشارکت حداکثری مردم و هم در شکل گیری یک انتخاب خوب برای پیشرفت کشورمان بیش از پیش موثر باشند.

تشکل‌های دانشجویی به عنوان جریان پیشرو مطالبه گری اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در صحن دانشگاه مجموعه‌هایی پویا هستند که باید با آمد و شد دانشجویان مختلف ضمن حفظ اصول و مبانی در روش‌ها نوآوری داشته باشند، این مهم اتفاق نمی‌افتد مگر با جذب و پرورش نیرو به روش آموزش در حین کار، چرخه آموزش و کادرسازی در تشکل‌های دانشجویی یکی از ملزومات ایجاد تغییر نسل و حفظ هویت در فضای دانشجویی است.
مبلغ وام‌های دانشجویی نیمسال دوم تحصیلی اعلام شد ثبت نام وام‌های دانشجویی برای نیمسال دوم تحصیلی زودتر از موعد مقرر آغاز شده و دانشجویان می‌توانند از این فرصت برای دریافت به موقع وام‌ها استفاده کنند.   صندوق رفاه دانشجویان مبلغ انواع وام‌های دانشجویی نیمسال دوم تحصیلی را اعلام کرد.
انواع وام‌های دانشجویی شامل، وام تحصیلی، وام ضروری، وام ویژه دکتری، وام مسکن متاهلی و وام شهریه است که وام تحصیلی، ویژه دانشجویان روزانه دانشگاه‌های دولتی، مراکز وابسته به دستگاه‌های اجرایی، آموزشکده‌های فنی و حرفه ای، وام ضروری برای دانشجویان روزانه دانشگاه‌های دولتی مراکز وابسته به دستگاه‌های اجرایی، آموزشکده‌های فنی و حرفه ای، وام ویژه دکتری برای دانشجویان روزانه تمام وقت مقطع دکتری، دانشگاه‌های دولتی، مراکز وابسته به دستگاه‌های اجرایی، وام مسکن متاهلی (ودیعه) برای دانشجویان روزانه دانشگاه‌های دولتی، مراکز وابسته به دستگاه‌های اجرایی، آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای و وام شهریه برای دانشجویان نوبت دوم و شهریه پرداز است.

لازم به ذکر است، دانشجویان می‌توانند برای ثبت نام انواع وام‌های دانشجویی برای نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۰- ۹۹ در سامانه دانشجویی (پورتال) صندوق از ۱۶ بهمن ۹۹ تا پایان نیمسال تحصیلی جاری مراجعه کرده و نسبت به ثبت تقاضای خود در سامانه مذکور اقدام کنند.    
رئیس بنیاد ملی نخبگان عضو شورای هدایت استعداد‌های درخشان شد حسن روحانی، رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه جلسه ۸۳۶ شورای عالی انقلاب فرهنگی مورخ ۷ بهمن ۱۳۹۹ با عنوان ماده واحده «عضویت رئیس بنیاد ملی نخبگان در شورای هدایت استعداد‌های درخشان در قالب الحاق یک بند جدید به ماده ۳ آئین نامه تشکیل شورای هدایت استعداد‌های درخشان ویژه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (مصوب ۲۲ مرداد ۸۱)» را ابلاغ کرد.

عضویت رئیس بنیاد ملی نخبگان در شورای هدایت استعداد‌های درخشان بنا به پیشنهاد مورخ ۱۳۹۱۴ بهمن ۹۸ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در جلسه ۸۳۶ مورخ ۷ بهمن ۹۹ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده و توسط رئیس جمهور به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و بنیاد ملی نخبگان ابلاغ شده است.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ازدواج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه علامه شهریه دانشجویی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها مراکز وابسته به دستگاه های اجرایی شورای عالی انقلاب فرهنگی جشن ازدواج دانشجویی تشکل های دانشجویی دانشگاه های دولتی دانشجویان روزانه بنیاد ملی نخبگان وام های دانشجویی تحقیقات و فناوری برای دانشجویان خوابگاه متاهلی دانشگاه علامه شورای اسلامی حجت الاسلام وزارت علوم نیمسال دوم ماده واحده تشکل ها وام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۴۶۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در آمریکا چه خبر است؟

فرارو- دانشگاه کلمبیا به کانون اعتراضات دانشجویان در مورد جنگ غزه تبدیل شده است. در اینجا این پرسش مطرح می‌شود که چه شباهت و تفاوتی میان اعتراضات دانشجویی اخیر دانشجویان امریکایی در واکنش به جنایات اسرائیل علیه مردم غزه با اعتراضات سال ۱۹۶۸ میلادی در دانشگاه‌های امریکا وجود دارد؟

به گزارش فرارو، شباهت‌ها در مخالفت دانشجویان با جنگ، نژادپرستی و تعصب است. شباهت دیگر بین دو رویداد آن است که اعتراضات در سراسر آمریکا گسترش یافته است، زیرا دانشجویان خواستار پایان دادن به جنگ اسرائیل در فلسطین هستند.

در سراسر ایالات متحده معترضان حامی فلسطین در محوطه دانشگاه در معرض خطر دستگیری و تعلیق از ادامه تحصیل قرار گرفته اند.

با این وجود، یک تفاوت کلیدی درباره وجود رسانه‌های اجتماعی در حال حاضر و فقدان آن در اعتراضات دهه ۱۹۶۰ میلادی می‌باشد که باعث می‌شود اکنون توانایی بسیج گری دانشجویان معترض افزایش یابد. این وضعیت باعث شده اخبار اقدامات و اعتراضات مختلف به سرعت منتشر شوند.

خشونت یا تهدید به ارتکاب آن یکی دیگر از تفاوت‌های اعتراضات اخیر با اعتراضات دهه ۱۹۶۰ میلادی است. اعتراضات اولیه در دانشگاه کلمبیا در آوریل ۱۹۶۸ میلادی با تهدید اعمال خشونت بین دانشجویان تندرو که می‌خواستند به روابط دانشگاه با تحقیقات جنگی در طول جنگ ویتنام پایان دهند و پروژه ساخت سالن ورزشی دانشگاه را خاتمه دهند و ورزشکاران عمدتا سفیدپوستی که می‌خواستند با آن پروژه ساخت و ساز پیش بروند آغاز شد. سالن ورزشی برای ساکنان عمدتا سیاه پوست و رنگین پوست هارلم طراحی شده بود تا از در جداگانه‌ای وارد شوند. هم چنین، آن زمان میانه تنش‌های ناشی از ترور "مارتین لوتر کینگ" رهبر جنبش حقوق مدنی بود که چد هفته پیش از اعتراضات دانشجویی ترور شده بود.

دانشجویان پس از کشاندن اعتراضات به محل سالن ورزشی با پلیس درگیر شدند و سپس دانشجویان معترض دانشگاه کلمبیا در نیویورک اعتراضات را به ساختمان همیلتون هال کشاندند دقیقا مشابه اقدامی که دانشجویان معترض اخیرا انجام دادند و ده‌ها تن از فعالان دانشجویی در شب ۳۰ آوریل بازداشت شدند. روند بازداشت به تشدید و وخامت وضعیت دامن زد. تا ۲۰ آوریل سال جاری میلادی دانشجویان نسبت در مقایسه با اعتراضات گذشته مزاحمت کم تری ایجاد کرده بودند و اردوکشی و صف بندی آنان در چمن جنوبی محوطه دانشگاه بود که مانع از ادامه روند فعالیت‌های دانشگاهی و عملکرد اصلی آن نهاد اموزشی نشده بود. با این وجود، پس از تسخیر هملیتون هال توسط دانشجویان محاسبات تغییر کرد. فعالان پردیس دانشگاهی با نفوذ به همیلتون هال و سد کردن مسیر عبور و مرور توجیه بیش تری را برای مدیران فراهم کردند تا از پلیس بخواهند وارد عمل شده و آنان را بازداشت کند تا محدود شدن مسیر برطرف گردد.

تفاوت دیگر آن است که برای بسیاری دانشجویان دانشگاه کلمبیا در سال ۱۹۶۸ انگیزه اعتراض خشم به خاطر ادامه جنگ امریکا در ویتنام و تغییرات ایجاد شده در فراخوان نظامی ارتش بود که باعث از بین رفتن فرصت‌های دانشجویی به ویژه در مقطع تحصیلات تکمیلی می‌شد. هم چنین، گروه رادیکال دانشجویان موسوم به "برای یک جامعه دموکراتیک" با ارتباط دانشگاه کلمبیا با موسسه تحلیل‌های دفاعی یک اندیشکده که در حال تحقیق و تجزیه و تحلیل سلاح‌ها و استراتژی‌های مورد استفاده در جنگ ویتنام بود مخالفت کرد.

آنان هم چنین می‌خواستند سیا و بخش‌های نظامی کشور از جذب نیرو در محوطه دانشگاه منع شوند. همزمان دانشجویان دیگری در انجمن دانشجویان امریکایی آفریقایی تبار از این که دانشگاه کلمبیا در حال پیشبرد برنامه‌هایی برای تصاحب بخشی از یک پارک عمومی در هارلم برای ساختن سالن ورزشی‌ای بود که به گفته منتقدان محدود به دسترسی شهروندان درجه دوم می‌شد آزرده خاطر شده بودند. در نتیجه، در اعتراضات ۱۹۶۸ چندین عامل و انگیزه به طور همزمان نقش داشتند در حالی که در اعتراضات دانشجویی اخیر عوامل و انگیزه‌ها محدودتر به نظر می‌رسند.

ورود نیرو‌های پلیس به محوطه دانشگاه مشابه سال ۱۹۶۸ میلادی

مقام‌های دانشگاه کلمبیا در سال ۱۹۶۸ میلادی نیز با پلیس شهر تماس گرفتند تا دانشجویانی که چهار ساختمان دیگر دانشگاه را نیز تسخیر کرده بود به زور از آنجا خارج کرده و بازداشت کنند. ورود نیرو‌های پلیس باعث شعله ور شدن آتش خشونت شد. نیرو‌های پلیس برای بازداشت دانشجویان به ساختمان‌ها و محوطه اطراف دانشگاه یورش بردند. در ساختمانی به نام تالار ریاضی فعالانی از از جمله "تام هیدن" نویسنده بیانیه پورت هورون یک مانیفست چپگرایانه که از دانشجویان می‌خواست علیه نژادپرستی، امپریالیسم و ​​فقر اقدام کنند به مقابله پرداختند. پلیس در جریان درگیری ناظران ماجرا و فعالان را به طور یکسان با باتوم مورد ضرب و شتم قرار داد. ساکنان هارلم با انتقاد دیرینه از دانشگاه در ذهن خود و ناراحتی از ترور مارتین لوتر کینگ آماده حمایت از دانشحجویان معترض بودند.

رهبران حزب پلنگ سیاه مانند "استوکلی کارمایکل" به مطبوعات توضیح دادند که اگر مدیران و مقام‌های دانشگاه کلمبیا وارد مذاکره با دانشجویان سیاه پوست در همیلتون هال نشوند دانشگاه باید با "برادران خیابانی" آنان در هارلم مواجه شود. تهدید آن حزب به ائتلاف با ساکنان محله هارلم به موفقیت فعالان در پایان دادن به پروژه ساخت یک سالن ورزشی خصوصی توسط دانشگاه و قطع ارتباط آن نهاد اموزشی با موسسه تحلیل‌های دفاعی کنسرسیومی متشکل از موسسات آموزش عالی برجسته که تحقیقات دفاعی را با بودجه دولت در طول جنگ سرد انجام می‌دادند منجر شد.

با تسخیر همان ساختمان توسط دانشجویان در اعتراضات اخیر و بازداشت‌های رخ داده در همیلتون هال تهدید به کاربرد خشونت مطرح شد. در نتیجه، اعتراضات سال ۲۰۲۴ میلادی از نظر حضور دانشجویانی که از تصمیم گیری ممسئولان دانشگاه خوئد ناراضی هستند و از نظر مدیرانی که مجبور هستند دوباره کنترل دانشگاه را در دست گیرند به شدت به اعتراضات دانشجویی سال ۱۹۶۸ میلادی شباهت پیدا کرده و تفاوت‌ها میان آن دو اعتراض کمرنگ‌تر و شباهت‌ها پررنگ‌تر می‌شود.

در مورد استفاده از نماد‌ها چه شباهت و تفاوت‌هایی میان دو اعتراض وجود دارد؟

در اعتراضات سال ۱۹۶۸ و اعتراض امروز دانشجویان از نمادگرایی یا سمبلیسم برای ارسال پیام استفاده کرده و می‌کنند. ۵۶ سال پیش معترضان ساختمان همیلتون هال را تسخیر کردند و نام آن را به مالکوم ایکس فعال سیاه پوست و مسلمان فعال حقوق بشر و مدافع حقوق امریکایی‌های آفریقایی تبار تغییر دادند و تصاویر استوکلی کارمایکل را آویزان کردند. امروزه معترضان امریکایی به یاد "هند رجب" یک کودک ۶ ساله فلسطیتی که بر اثر شلیک نظامیان اسرائیلی در غزه جانباخت نام هملیتون هال را به هِندز هال تغییر دادند و پرچم فلسطین را از پنچره همیلتون هال به اهتزاز درآوردند.

میراث اعتراض سال ۱۹۶۸ میلادی چیست؟

میراث اساسی آن اعتراضات این است که دانشجویان به مثابه قطب نمای اخلاقی نهاد‌های آموزشی برتر امریکا هستند حتی اگر در رفتار‌های مخرب مشارکت نمایند. آنان حاضر هستند در محوطه دانشگاه اقدام کنند در حالی که هیچ کس دیگری این کار را نمی‌کند. اگر همه چیز به مدیران، اساتید و کارکنان دانشگاه واگذار می‌شد آن نهاد آموزشی احتمالا سکوت می‌کرد و در برابر بحران انسانی در غزه هیچ واکنشی از خود نشان نمی‌داد.

جوانان همواره نشان داده اند که در فراخوان برای احقاق عدالت بی تاب هستند. در سال ۱۹۶۸ میلادی مسائل مرتبط با ساخت یک سالن ورزشی توسط دانشگاه کلمبیا در غرب هارلم و روابط دانشگاه با موسسه تحقیقات و تحلیل‌های نظامی مطرح بود. در دهه ۱۹۸۰ میلادی اعتراضات دانشجویی در رابطه با منافع دانشگاه در ارتباط با آپارتاید در آفریقای جنوبی بود. در دهه ۲۰۱۰ میلادی سرمایه گذاری دانشگاه در شرکت‌های خصوصی مرتبط با زندان‌ها محل اعتراض بود.

شورش ۱۹۶۸ میلادی به نسل‌های بعدی دانشجویان اموخت که کشتار و بی عدالتی را نپذیرند و نسبت به آن اعتراض کنند. میراث دیگر اعتراضات ۱۹۶۸ آن است که استقرار نیرو‌های پلیس برای پایان دادن به اعتراضات ممکن است در کوتاه مدت نتیجه بخش باشد، اما کماکان می‌تواند منجر به رادیکالیزه شدن دانشجویان میانه رو شود که می‌بینند دوستان و همکلاسی‌های شان یا بازداشت و یا مجروح شده اند.

چه چیزی باعث موفقیت یک اعتراض می‌شود؟

البته دانشجویان می‌خواهند تمام خواسته‌های شان برآورده شود، اما بعید به نظر می‌رسد که این اتفاق رخ دهد. یک نشانه بهتر از موفقیت دانشجویان معترض برهم زدن وضعیت موجود و میزان توجه رسانه‌ها به اعتراضات آنان است. در این راستا، اعتراضات دانشجویی در امریکا موفقیت آمیز بوده اند. درگیری در مکانی مانند دانشگاه کلمبیا به دلیل موقعیت آن در پایتخت رسانه‌ای جهان توجه افکار عمومی بین المللی را به خود جلب می‌کند.

۵۶ سال پیش فعالان دانشگاهی امریکایی الهام بخش دانشجویان خارج از امریکا بودند تا شعار "دو، سه، کلمبیای بیش تر" را سر دهند. مدیران و مسئولان دانشگاه ممکن است بخواهند آن نهاد غیر سیاسی باقی بمانند، اما معترضان دانشجویی می‌خواهند بدانند شهریه‌های پراختی شان در کجا هزینه می‌شود و می‌خواهند در مورد نحوه هزینه آن شهریه اظهارنظر کنند. برجسته ساختن تضاد بین منابع کلیدی بودجه که از شهریه پرداختی توسط دانشجویان تامین می‌شود و نحوه هزینه آن شهریه از سوی دانشگاه یک پیروزی قابل توجه برای معترضان است.

اگرچه پس از اعتراضات دانشجویی ۱۹۶۸ میلادی جنگ در ویتنام تا هفت سال پس از آن ادامه یافت، اما معترضان از بسیاری جهات موفق بودند. آنان مسئولان دانشگاه کلمبیا را متقاعد کردند که به تحقیقات طبقه بندی شده درباره جنگ پایان دهد، ساخت سالن ورزشی مورنینگ ساید پارک را لغو کند و جذب نیرو در محوطه دانشگاه از سوی ارتش و سیا را متوقف نماید.

با این وجود، اختلافاتی در میان دانشجویان پدیدار شد: برای مثال، معترضان سیاه پوست از همتایان سفیدپوست خود خواستند تا ساختمانی را به دلیل رویکرد و تمرکز متفاوت شان ترک کنند و زنانی که بخشی از هر دو گروه بودند ناامیدی خود را از کنار گذاشته شدن از موقعیت‌های تاثیرگذار در مناسبات قدرت عنوان کردند امری که باعث پیوستن آنان به جنبش‌های فمینیستی شد.

بازداشت دانشجویان معترض تا چه اندازه بی سابقه بوده است؟

پلیس نیویورک بیش از ۷۰۰ دانشجو را در آوریل ۱۹۶۸ و ده‌ها نفر دیگر را در ماه مه آن سال به اتهام ارتکاب خشونت بازداشت کرد. هنگامی که دانشجویان در قرن بیستم علیه این ایده که دانشگاه قرار است به جای والدین آنان عمل کند شورش کردند مقام‌های دانشگاهی به امید آن که دانشجویان از این خواسته پیروی کنند از پلیس درخواست ورود به مسئله را مطرح کردند.

در سال ۱۹۲۵ میلادی دانشجویانی در انستیتو فیسک به دلیل اعتراضات به قوانین سخت گیرانه دانشجویی از جمله مواردی که مشارکت در جنبش‌های حقوق مدنی را محدود می‌کرد بازداشت شدند. هم چنین، زمانی که دانشجویان خواستار حق انتشار ادبیات مرتبط با حقوق مدنی در محوطه دانشگاه شدند جنبش آزادی بیان برکلی مطرح شد. در سال ۱۹۷۰ میلادی پلیس یا گارد ملی به سوی دانشجویان در دانشگاه‌های ایالتی جکسون و کنت تیراندازی کرد دانشگاه‌هایی که عمدتا دانشجویان آن سفید پوست بودند.

در سال ۲۰۱۶ میلادی پلیس با دانشجویان معترض به افزایش شهریه در کالیفرنیا مقابله کرد. در جریان آن درگیری هیچ گونه تیراندازی مرگباری رخ نداد، اما پلیس از سلاح‌های غیر کشنده، چون اسپری فلفل استفاده کرد.

چرا اعتراضات می‌تواند به نفع راستگرایان و محافظه کاران در انتخابات تمام شود؟

با این وجود، اعتراضات دانشجویی می‌تواند پیامد ناخواسته‌ای داشته باشد: اعتراضات از هر نوع حتی موجه‌ترین آن نیز باعث ایجاد حس ناراحتی در بین بخش‌هایی از جامعه می‌شود. حتی زمانی که جنبش حقوق مدنی کاملا مسالمت آمیز بود بسیاری از آمریکایی‌ها فکر می‌کردند که ضرر آن جنبش بیش از فایده آن است.

نظرسنجی گالوپ در سال ۱۹۶۳ نشان داد اندکی پیش از راهپیمایی مارتین لوتر کینگ تنها ۲۷ درصد از مردم معتقد بودند که تظاهرات گسترده احتمالا به تحقق ایده برابری نژادی کمک می‌کند و ۶۰ درصد معتقد بودند که اعتراضات به آن هدف آسیب می‌رساند.

هنگامی که دامنه اعتراضات به دانشگاه‌ها همزمان با تشدید جنگ ویتنام کشانده شد پیامد‌های سیاسی موضوع نیز افزایش یافت. "رونالد ریگان" جمهوری خواه بخش عمده کارزار انتخاباتی اش را در سال ۱۹۶۶ میلادی برای کسب مقام فرمانداری کالیفرنیا با تمرکز بر حمله به جنبش آزادی بیان در دانشگاه کالیفرنیا پیش برده بود. او متعهد شد که به بی نظمی در برکلی پایان دهد.

او گفته بود به کار عناصر "رادیکال" پایان خواهد داد کسانی که از دید او کشور را به سوی "آنارشی و شورش" هدایت می‌کردند. ریگان همچنین مدیران دانشگاه‌ها را بدان خاطر که معتقد بود "قضاوت‌های ارزشی خاص خود را بر دانشجویان اعمل می‌کنند" مورد سرزنش قرار داد. او پیشنهاد داد منشور رفتار بر اساتید دانشگاه تحمیل شود تا آنان را وادار سازد که "نمونه و الگویی از رفتار خوب و همراه با نجابت" برای دانشجویان باشند. کارزار ریگان نتیجه بخش بود و او با یک میلیون رای در انتخابات پیروز شد.

واکنش شدید علیه جناح چپ بخش مهمی از رقابت‌های ریاست جمهوری ۱۹۶۸ بود. "ریچارد نیکسون" کارزار انتخاباتی را با عنوان "نظم و قانون" راه اندازی کرد و ناآرامی‌های شهری و دانشگاهی را در آن برجسته نمود.

نیکسون استدلال می‌کرد: "در نظام حکمرانی‌ای که امکان تغییرات مسالمت آمیز در آن وجود دارد هیچ دلیل موجهی برای توسل به خشونت برای بیان اعتراض و مخالفت وجود ندارد". کارزار نیکسون نیز نتیجه بخش بود. او روز سه شنبه ۵ نوامبر ۱۹۶۸ میلادی در برابر "هوبرت هامفری" رقیب دموکرات پیروز شد.

اکنون نیز مشاهده معترضانی که پرچم‌های امریکا را با پرچم فلسطین جایگزین می‌کند یاداور روز‌هایی است که دانشجویان معترض پرچم‌های امریکا را با پرجم‌های ویت کنگ و ویتنام شمالی جایگزین می‌کردند. دیدن اعتراض دانشجویانی که در یک دانشگاه به شهریه ۸۰۰۰۰ دلاری در سال تحصیل می‌کنند که تدریس یا تحصیل در آن برای هر کسی امکان پذیر نیست می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد و باعث خشم جمعی از شهروندان امریکایی علیه آنان شود و انگیزه بیش تری برای اقبال آنان به جناح راست در انتخابات ایجاد کند.

جای تعجب نیست که ترامپ به دنبال کسب امتیاز سیاسی از ناآرامی‌های دانشگاه بوده است و اعتراضات را "مایه شرمساری" خوانده و بایدن را به دلیل ارسال "پیام و لحن اشتباه" سرزنش کرده است. ترامپ مدت هاست که به دنبال آن بوده که بایدن را به دلیل نرمش در قبال بی نظمی عمومی مورد حمله لفظی قرار دهد. هشدار تبلیغاتی او را در سال ۲۰۲۰ را فراموش نکنیم او گفته بود: "شما در امریکای جو بایدن ایمن نخواهید بود".

منابع: کانورسیشن، رادیو عمومی ملی (ان پی آر)، پولیتیکو

دیگر خبرها

  • بزرگترین تظاهرات دانشجویی یمن در حمایت از غزه و دانشجویان آمریکا
  • رئیس جمهور ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد
  • رئیسی ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد
  • چرا تشکل های دانشجویی دانشگاه را اصل نمی دانند؟/ گزارش
  • دوقطبی خطرناک برای بایدن/ اعتراضات دانشجویی شگفتی انتخابات را رقم خواهد زد؟
  • در آمریکا چه خبر است؟
  • این دانشگاه مشهور ایرانی برای پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا اعلام آمادگی کرد!
  • اعلام آمادگی این دانشگاه ایرانی برای پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا
  • اعلام آمادگی دانشگاه مطرح ایرانی برای پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا
  • اعلام آمادگی دانشگاه های ایران برای پذیرش دانشجویان معترض آمریکایی