Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در پایان این گزارش قرار نیست کسی ملزم به ازدواج شود یا ترس و دلهره «فکر» آن تصمیم‌ها را عوض کند. این گزارش یک حساب و کتاب ساده اقتصادی و چند اطلاعات دست‌اول برای ازدواج در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد؛ مساله‌ای که این روزها با توجه به اعلام اختصاص وام 30میلیون تومانی و شروع دور جدید ثبت‌نام ازدواج دانشجویی می‌تواند بهانه خوبی برای این سوژه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: وام ازدواج سال ۹۸ به چه صورت توزیع خواهد شد؟ + جزئیات

البته مساله ازدواج آن هم در دوره دانشجویی یکی از موضوعاتی است که همیشه در صدر حرف‌های روزمره دانشجویان است؛ حضور چهارمیلیون دانشجو آن هم در سنین جوانی در دانشگاه‌ها قطعا قابل‌توجه است و خود این آمار نشان از یک ظرفیت بالای ازدواج خواهد بود.

جالب اینجاست که حرف زدن درباره ازدواج این روزها با توجه به وضعیت اقتصادی کشور شاید کمی «ریسک»پذیر باشد، چراکه فقط کافی است پای درددل دانشجویان بنشینیم تا چهره واقعی «ازدواج» از نگاه آنها مشاهده شود. آمارهای رسمی نشان می‌دهد۵۰ درصد از جوانان ۱۸ تا ۲۴ ساله کشور برای تحصیل به دانشگاه‌ها می‌روند که ۸۵ درصد این جمعیت، خودشان هزینه تحصیل را برعهده دارند و دولت فقط برای ۱۵ درصد دانشجویان، آموزش عالی رایگان در نظر گرفته است؛ 15 درصدی که هر روز کم و کمتر می‌شود.

اما چگونه می‌توان یک جوان را به ازدواج ترغیب کرد؟

اختصاص وام یکی از راه‌های انگیزشی برای این امر است؛ وامی که خیلی‌ها آن را متناسب با وضعیت اقتصادی کشور نمی‌دانند، اما همین وام می‌تواند بخش ابتدایی از یک زندگی مشترک را آغاز کند. پس اولین سوالی که برای یک دانشجو پیش می‌آید این است که دریافت وام چگونه ممکن است و تفاوت‌های وام ازدواج دانشجویی داخل و خارج از دانشگاه چگونه است؟ در ادامه به چهار نوع وامی که یک «دانشجو» می‌تواند دریافت کند، اشاره شده است. وام خارج از دانشگاه که طبق آخرین مصوبات مجلس 30 میلیون تومان است، وام ازدواج دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم و وام ازدواج دانشگاه آزاد اسلامی سه وامی هستند که یک دانشجو می‌تواند حساب خاصی روی آن باز کند. البته وام مسکن متاهلی نیز می‌تواند قابل‌توجه باشد.

ازدواج کنید یک ترم شهریه ندهید

دانشگاه آزاد اسلامی یکی از دانشگاه‌هایی است که به دانشجویان خود وام ازدواج و وام مسکن متاهلی اختصاص داده است. طبق اطلاعیه دانشگاه آزاد اسلامی، این وام از محل منابع صندوق رفاه و بیمه دانشجویان به دانشجویانی تعلق می‌گیرد که در زمان دانشجویی متأهل شده باشند. همچنین این وام یک بار در طول تحصیل و جهت ازدواج اول پرداخت می‌شود و دانشجویان حداکثر یک سال پس از تاریخ عقدنامه فرصت دریافت آن را دارند. بر این اساس وام قرض‌الحسنه ازدواج در این دانشگاه 15میلیون ریال با 20 قسط حین تحصیل بوده و وام مسکن متاهلی نیز مبلغ هفت میلیون ریال با کارمزد 5/2 درصد و تعداد اقساط 12ماهه است.

برای دریافت این وام نیازی به فرآیند طولانی نیست و روند اختصاص به این صورت است: 1- تکمیل کردن فرم درخواست توسط وام‌گیرنده، 2- یک برگ کپی از پشت و روی کارت ملی وام‌گیرنده و ضامن، 3- یک برگ گواهی اشتغال به کار ضامن از اداره کارگزینی (کارمند رسمی، پیمانی)، 4- یک برگ کپی از آخرین برگ واریز حقوق ماهیانه به حساب بانکی ضامن، 5- یک برگ چک حقوقی بدون تاریخ از ضامن در وجه صندوق رفاه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد موردنظر به مبلغ ۱۸,۰۰۰,۰۰۰ ریال، 6- انجام گواهی صحت امضای ضامن در یکی از دفترخانه‌های اسناد رسمی کشور، 7- یک برگ کپی از صفحات اول و دوم شناسنامه زوجین و 8- یک برگ کپی از صفحات دوم، سوم، چهارم و پنجم عقدنامه.

در کنار اختصاص این وام، دانشگاه آزاد اسلامی برنامه‌های خاصی را برای ازدواج دانشجویی در نظر گرفته است. رضا نصیری، مدیرکل فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگویی با «فرهیختگان» از برنامه‌های این دانشگاه برای دوره جدید ازدواج دانشجویی خبر می‌دهد.

او می‌گوید: «دانشجویانی که تاریخ عقد آنها بین سال 96 و 97 است، می‌توانند به سایت «همسفر تا بهشت» سامانه ازدواج دانشجویی دانشگاهیان کشور مراجعه کنند، ثبت‌نام اولیه را انجام دهند، بعد از آن مدارک اولیه را به دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری تحویل دهند و بعد از تایید مجدد به سایت «همسفر تا بهشت» مراجعه و تاریخ‌های پیشنهادی خود را برای سفر انتخاب کنند.»

نصیری از برگزاری یک مراسم برای این دانشجویان خبر داد و گفت: «چندی پیش دکتر طهرانچی از معافیت شهریه دانشجویانی که در دوره کارشناسی اقدام به ازدواج کردند، خبر داده بود که این مساله طی روزهای اخیر به واحدها ابلاغ شده است. هر دانشجویی در هر ترمی ازدواج می‌کند، شهریه همان ترم بخشیده می‌شود. او چندی پیش نیز از ثبت‌نام 10 هزار نفر در جشن ازدواج دانشجویی خبر داده بود.»

وام خوب برای دانشجویان هسته‌ای

شاید کمتر دانشجویی باشد که در طول دوره تحصیل خود با این صندوق سروکار نداشته است. صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در هر نیمسال انواع وام‌های دانشجویی خود را اعلام می‌کند که طی فرآیندی به دانشجویان متقاضی تخصیص می‌یابد. به‌طور کلی این صندوق 24نوع وام دانشجویی به دانشجویان دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم از دانشگاه‌های سراسری گرفته تا پیام نور و آزاد اسلامی ارائه می‌دهد که وام تحصیلی، تحصیلی ممتاز و نمونه، مسکن، ضروری، ضروری خرید کتاب تخصصی، ضروری ممتاز نمونه، ضروری مبتکر، ضروری قهرمان ورزشی، ضروری روشندل، حوادث غیرمترقبه، ودیعه مسکن- ودیعه مسکن دانشجویان متاهل غیرایرانی، ودیعه مسکن مجردی، تغذیه، تحصیلی دانش هسته‌ای، ضروری دانش هسته‌ای، مسکن دانش هسته‌ای، زیارت عتبات عالیات کشور عراق، ازدواج، شهریه دانشگاه‌های دولتی و پیام نور، شهریه غیرانتفاعی، شهریه دانشگاه آزاد اسلامی، شهریه دانشگاه جامع علمی- کاربردی و وام ویژه دکتری از مهم‌ترین آنها به شمار می‌رود.

در این میان وام ازدواج و مسکن متاهلی جزء وام‌هایی است که می‌تواند بخشی از هزینه‌های یک زوج دانشجو را تامین کند؛ گرچه این وام‌ها در حداقلی‌ترین خود هستند، اما همین مقدار نیز شاید بتواند مقداری از خریدهای «دم دستی» را پوشش دهد. براساس آمارهای اعلام‌شده در سال ۹۶، 11.6 میلیارد و 700 میلیون تومان به تعداد پنج هزار و ۸۴۳ نفر در قالب وام ازدواج پرداخت شده است و این وام در نیمسال جدید سال 97 طبق گفته مسئولان صندوق رفاه به ۱۹ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان می‌رسد. با یک حساب و کتاب ساده می‌توان دریافت اگر میزان وام دانشجویی برای هر نفر دو میلیون تومان باشد، 9650 نفر می‌توانند از این وام در سال 97 استفاده کنند.

البته در ماجرای وام‌های مسکن نیز آمارها اعداد دیگری را نشان می‌دهند. براساس گفته مسئولان وزارت علوم در بخش وام ودیعه مسکن متاهلی و کمک رهنی به دانشگاه‌ها، سال گذشته ۴۶ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان عملکرد مالی صورت گرفته و در سال 97 این مقدار به ۵۹ میلیارد و۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است. همچنین در گذشته در بحث وام مسکن تهران به دانشجویان متاهل هفت میلیون و ۵۰۰ هزارتومان ارائه می‌شد که سال گذشته به ۱۵ میلیون تومان افزایش یافته و در کلانشهرها ۶ میلیون وام مسکن اختصاص داده شده بود که به ۱۲میلیون تومان رسیده است. در سایر شهرها چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان وام مسکن ارائه می‌شد که آن هم به ۹میلیون تومان رسیده است.

منبع: روزنامه فرهیختگان انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها جوانان اخبار اقتصادی زندگی مشترک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۷۵۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات و نحوه دریافت ارز دانشجویی

دانشجویان ایرانی خارج از کشور و مورد تایید وزارت علوم و بهداشت می‌توانند با ارائه مدارک لازم سالیانه ۱۳ هزار یورو ارز دانشجویی دریافت کنند.

به گزارش ایسنا، طبق اعلام بانک مرکزی، دانشجویان ایرانی که در خارج از کشور زندگی می‌کنند می‌توانند سهمیه ارزی دریافت کنند.

مبلغ این سهمیه ۱۳ هزار یورو و به صورت سالیانه است که در وجه دانشگاه واریز می‌شود. علاوه بر این بابت هزینه‌های اقامت نیز حداکثر ماهیانه ۱۵۰۰ یورو به فرد دانشجو و ۵۰۰ یورو به ازای هر عضو همراه دانشجو (تنها همسر و فرزندان)، پرداخت می‌شود.

برای دریافت این سهمیه ارزی دانشجویان متقاضی در دانشگاه‌های تحت نظارت وزارت علوم باید به سامانه سجاد (سامانه جامع امور دانشجویان) و دانشجویان متقاضی در دانشگاه‌های تحت نظارت وزارت بهداشت نیز باید به سامانه موحد (سامانه تسهیلات ارزی و مشمولین مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت) مراجعه کنند و مراحل تشکیل پرونده خود را انجام دهند.

در نهایت پس از تایید شدن مدارک دانشجوی متقاضی، کد مرکز مبادله ارز و طلای ایران برای دانشجوی متقاضی پیامک می‌شود و برای دریافت ارز دانشجویی باید به یکی از شعب منتخب بانک ملی که اسامی آن در سایت این بانک موجود است، مراجعه کند.

گفتنی است؛ این ارز فقط به دانشجویانی تعلق می‌گیرد که تحصیل آنها به صورت حضوری و تمام وقت است و شامل دوره‌های غیر حضوری و پاره وقت نمی‌شود.

همچنین برای دریافت ارز دانشجویی باید دانشگاه محل تحصیل دانشجو مورد تایید وزارت علوم و وزارت بهداشت باشد.

دانشجویان متقاضی سهمیه ارز دانشجویی برای مشاهده اسامی دانشگاه‌های مورد تایید نیز باید با توجه به رشته تحصیلی خود به سامانه‌های سجاد (وزارت علوم) و موحد (وزارت بهداشت) مراجعه کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عملیات وعده صادق جهانیان را نسبت به مسئله غزه بیدار کرد
  • جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی برگزار شد
  • بزرگترین تظاهرات دانشجویی یمن در حمایت از غزه و دانشجویان آمریکا
  • آغاز به کار جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی تیتر ۱۳
  • چرا تشکل های دانشجویی دانشگاه را اصل نمی دانند؟/ گزارش
  • اعتراضات دانشجویی علیه اسرائیل به مکزیک هم رسید
  • چگونگی شکل‌گیری جنبش دانشجویی همبستگی با فلسطین از ۱۰۰ سال پیش در آمریکا
  • در آمریکا چه خبر است؟
  • تظاهرات حمایت از غزه در شهر‌های مختلف جهان
  • جزئیات و نحوه دریافت ارز دانشجویی