Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-06@06:43:19 GMT

شکایت مرکزمطالعات بسیج‎دانشجویی علم وصنعت از بانک مرکزی

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۴۸۵۷۰

خواسته ی مرکز مطالعات اقتصادی بسیج دانشجویی علم و صنعت به عنوان نماینده قشر عظیمی از متقاضیان درمانده در صف‌های طویل دریافت وام ازدواج آن است که کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی ضمن پیگیری مسائل مطرح شده در متن شکایت، اقدامات قانونی لازم را جهت برخورد با بانک مرکزی و بانک‌های متخلف را اجرا کنند.

نسیم آنلاین: با توجه تخطی بانک مرکزی از وظیفه قانونی خود مبنی بر نظارت بر بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری و کارشکنی‌های بانک های عامل در زمینه اعطای وام ازدواج و همچنین اهمیت حسن اجرای یک قانون ، خواسته ی مرکز مطالعات اقتصادی بسیج دانشجویی علم و صنعت به عنوان نماینده قشر عظیمی از متقاضیان درمانده در صف‌های طویل دریافت وام ازدواج آن است که کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی ضمن پیگیری مسائل مطرح شده در متن شکایت، اقدامات قانونی لازم را جهت برخورد با بانک مرکزی و بانک‌های متخلف را اجرا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



متن شکایت :

همانطور که مستحضرید، از عوامل موثر بر افزایش جمعیت که موجبات سلامت اخلاقی جامعه را نیز فراهم می آورد، سنت حسنه ازدواج است؛ از موانع مهم ازدواج زوجین، مسائل و مشکلات اقتصادی است؛ در این زمینه تنها سیاست کشور در حمایت اقتصادی از ازدواج جوانان، وام ازدواج بوده است.

طبق تبصره 29 قانون بودجه 95 بانک ها مکلف به اعطای تسهیلات ازدواج ده میلیون تومانی با بازپرداخت 4 ساله به هریک از زوجین متقاضی دریافت وام شدند به نحوی که تعداد جوانان در صف دریافت وام ازدواج در پایان هر ماه به کمتر از پنجاه هزار نفر برسد که با توجه به آمار ارئه شده از سوی بانک مرکزی این امر محقق نشده است.

همچنین طبق بخشنامه 30 تیر سال 95 بانک مرکزی، بانک های عامل از مرداد ماه سال 95 مکلف به پرداخت ماهانه 150هزار فقره تسهیلات قرض الحسنه ازدواج شدند و مقرر شد بانک ها به صورت 15روز یکبار نسبت به اعلام آمار و عملکرد به بانک مرکزی جهت اعطای تسهیلات قرض الحسنه ازدواج اقدام کنند. علی رغم اینکه آمار مشخصی از عملکرد بانک ها حتی به صورت ماهانه نیز منتشر نشده است، هیچ بانک متخلفی در این زمینه جریمه نشده است. همچنین در بخشنامه بانک مرکزی، اشاره ای به سپرده های جاری به عنوان منبعی برای تسهیلات ازدواج و نحوه جریمه بانک های متخلف اشاره نشده است که این نیز تخلف بانک مرکزی در تنظیم بخشنامه بوده است.



طبق گزارش یک منبع آگاه از ابتدای سال 95 تا 27 دی سال 95 برای 744 هزار نفر تسهیلات به متقاضیان پرداخت گردیده است و تعداد متقاضیان درصف تا تاریخ 27 دی سال 1395 برابر با 640 هزار نفر می باشند، آمار ذکر شده موید این مطلب است که بانک ها و موسسات اعتباری از وظیفه‌ی قانونی خود در زمینه اعطای وام ازدواج تخطی کرده اند و بانک مرکزی هم به وظیفه قانونی خود عمل نکرده است.

این درصورتی است که در نامه ای که آقای کمیجانی به سیف ریاست بانک مرکزی ارسال کرده بودند قید شده بیش از 30 درصد از منابع قرض الحسنه مردم معادل 12 هزار میلیارد تومان برخلاف قانون به مدیران و کارکنان بانک ها وام داده شده است و بانک ها بابت این تخلف نیز هیچ گونه جریمه‌ای نشدند و بانک مرکزی ایشان را ملزم به بازگرداندن این منابع نکرد، جزئیات اطلاعات و همچنین میزان وام به تفکیک هر بانک و موسسه به پیوست خدمت شما تقدیم میگردد.

شکایات مردمی که از طریق پویش پیگیری وام ازدواج به مرکز مطالعات اقتصادی بسیج دانشجویی علم و صنعت رسیده است بیانگر مطالب ذیل می باشد :

برخی ها بانک ها از متقاضیان دریافت وام، درخواست بیش از یک ضامن می‌کنند و این در حالیست که طبق تصریح قانون یک ضامن کفایت میکند .



برخی بانک ها از متقاضیان درخواست افتتاح حساب های صدهزار تومانی ، یک میلیون تومانی یا بیشتر می‌کنند که خلاف قانون است .



برخی بانک ها با بهانه هایی اعم از نبود بودجه و همچنین حسابرسی آخر سال از اعطای وام خودداریمیکنند که تخلف محسوب میشود .



بانک مرکزی هیچ گونه نظارتی بر حسن اجرای قانون نداشته در صورتی که در قانون بودجه این وظیفه به بانک مرکزی محول شده است ، بانک هایی همچون مسکن ، سپه ، پست بانک ، ... متقاضیان را تا هفت الی هشت ماه در صف تعیین شعبه معطل میکنند و نهایتا با بهانه نبود بودجه فرد متقاضی را از ثبت نام در بانک مربوطه منصرف میکنند .



بانک هایی که پس از ثبت نام متقاضی به بهانه نبود بودجه وام پرداخت نمیکنند به عنوان بانک های ارائه دهنده تسهیلات در سایت بانک مرکزی معرفی میشوند که بی احترامی به شعور متقاضیان محسوب میگردد.



متن کامل شکایات مردمی به پیوست خدمت شما تقدیم میگردد.

در سال 95 مرکز مطالعات اقتصادی چندین نامه با موضوع تذکر نسبت به اهمال و کارشکنی های بانک ها و موسسات و همچنین ارائه پیشنهاداتی به منظور تسهیل و تسریع در روند اعطای وام ازدواج به بانک مرکزی ارسال نمود که متاسفانه پاسخی دریافت نشد.

درخواست های ما از بانک مرکزی در نامه های ارسالی به این نهاد که پاسخی دریافت نشده است :


1) جریمه بانک های متخلف در پرداخت وام ازدواج و بازگرداندن منابع حاصل از اعطای وام به مدیران و کارکنان خود از منابع قرض الحسنه مردم

2) ایجاد گزینه های جایگزین به جای ضامن دارای کسر حقوق برای ضمانت وام از جمله حساب یارانه خانوار

3) شفاف سازی آمار زیر برای عموم مردم در سامانه ای اینترنتی بصورت برخط:

الف) مشخص کردن مقدار منابع قرض الحسنه به تفکیک هر بانک

ب) مشخص کردن مصارف قرض الحسنه ی هر بانک به تفکیک محل مصرف

ج) مشخص کردن صف وام ازدواج به تفکیک هر بانک

د) مشخص کردن تعداد وام های ۱۰ میلیونی پرداخت شده توسط هر بانک

متن نامه های ارسال شده به بانک مرکزی به پیوست خدمت شما تقدیم میگردد.

لذا با توجه به عدم نظارت بانک مرکزی و کارشکنی های بانک های عامل در زمینه اعطای وام ازدواج و همچنین اهمیت حسن اجرای یک قانون ، خواسته ی مرکز مطالعات اقتصادی بسیج دانشجویی علم و صنعت به عنوان نماینده قشر عظیمی از متقاضیان منتظر در صف های طویل دریافت وام ازدواج آن است که ضمن پیگیری مسائل مطرح شده، اقدامات لازم را جهت برخورد با متخلفان در این امر مبذول فرمایید،

ما دانشجویان حق طلب عزم کردیم که این مشکل را رفع کنیم لذا تا حصول نتیجه پا پس نمیکشیم

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۴۸۵۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور رئیسی به بانک ها درباره وام ازدواج، مسکن و اشتغال

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ابراهیم رئیسی رئیس دولت سیزدهم در نشست مشترک اعضای هیأت وزیران با استانداران سراسر کشور که پیش از ظهر امروز یک شنبه-۱۶ اردیبهشت در سالن پیامبر اعظم (ص) وزارت کشور برگزار شد، ضمن عرض تسلیت شهادت امام جعفر صادق (ع)، پرچمداری تحول در حرکت عظیم دین مبین اسلام را از نقاط برجسته حیات مبارک این امام همام عنوان و بر ضرورت بهره‌گیری همه کارگزاران نظام اسلامی از فضائل و سیره علمی و عملی اهل بیت علیهم السلام در گره‌گشایی و خدمت به مردم تاکید کرد.

آنگونه که ایرنا روایت کرده، رئیسی ضمن تاکید بر توجه و کمک گرفتن از قدرت لایزال الهی برای انجام کارها، تصریح کرد: عملیات «وعده صادق» که به ارتقای اقتدار، قدرت، عزت و امید ملت ایران انجامید و به عنوان یک نقطه عطف در تاریخ زندگی این ملت از سویی نشان داد ایرانیان ملتی هستند که می‌خواهند آزاد و مستقل زندگی کنند و از سوی دیگر جمهوری اسلامی ایران را در باشگاه قدرت‌های منطقه‌ای و جهانی در بالاترین رده‌ها و جزو قدرت‌های مطرح قرار داد، صرفا با اتکال به خدا انجام شد.

رئیس دولت سیزدهم با بیان اینکه امروز همه صاحبان قلم، بیان و سخن و هر کس که در هر حوزه‌ای تاثیرگذاری دارد باید برای امیدآفرینی و ارتقای امید جامعه تلاش کند، افزود: دشمن به دنبال یاس‌آفرینی است و ما باید برای امیدآفرینی تلاش کنیم. کارگزاران دستگاه‌های اجرایی نیز باید در عرصه عمل و با کار شبانه‌روزی امید مردم را ارتقا دهند. مردم باید این احساس را داشته باشند که دولت دارد کار می‌کند و از سوی دیگر باید ضمن گزارش کارها و اقدامات و تلاش برای گره‌گشایی از اذهان مردم، دلایل و علل ناکارآمدی‌های احتمالی را نیز به گزارش کرد، چرا که مردم صداقت را بیش از هر چیز می‌پسندند.

بانک ها در تامین مالی به موقع واحد های تولیدی کمک‌کنند

رئیس دولت سیزدهم ضمن تقدیر و قدردانی از همه حافظان امنیت در کشور خاطر نشان کرد: دشمنان به دنبال موج سواری هستند تا در گوشه وکنار کشور ناامنی را ایجاد کنند. امنیت را به عنوان یک موهبت الهی و یک‌ضرورت بدانیم. همه اقدامات در گرو امنیت است‌ و انشاالله روز به روز ارتقا خواهد یافت.

وی با اشاره به نقش واحد های تولیدی در تحقق شعار سال بیان کرد: همه ی بخش ها برای تحقق شعار سال باید برنامه داشته باشند. هیچ بخشی از تولید اعم از کارخانه های بزرگ وکارگاه ها نباید در سال جهش تولید بی برنامه باشند، استان ها باید برای جهش تولید برنامه کلان و استانی و اقلیمی داشته باشند. بانک ها باید در زمینه تامین مالی به موقع واحد های تولیدی کمک‌ کنند.

شاهد انتخابات با شکوه در میان دوره ای مجلس خواهیم بود

رئیسی گفت: باید با عموم‌مردم سخن‌گفت، ارتباط با مردم را همواره به استانداران و مدیران تاکید کرده ام. در انتخابات قبل هم مجریان (وزیر کشور و استانداران) هم ناظران(شورای نگهبان) هم عموم‌مردم همت کردند وانتخاب با شکوهی براساس ۴ اصل مورد تاکید رهبرانقلاب برگزار شد.
انشاالله در انتخابات میان دوره ای پیش رو با همت استانداران ۴ اصل مورد تاکید رهبری همواره در اولویت باشد تا شاهد انتخابات میان دوره ای با شکوه باشیم و مجلس شورای اسلامی در زمان خود تشکیل شود.

تشکیل کارگروه‌ویژه برای استان‌هایی که بیشترین آمار بیکاری را دارند

رئیس دولت سیزدهم در ادامه پرداخت تسهیلات برای واحد های تولیدی، پرداخت تسهیلات ازدواج، مسکن و اشتغال را از موضوعاتی دانست که دولت همواره نسبت به آن دغدغه دارد و خطاب به بانک‌مرکزی وبانک های عامل تاکید کرد: باید این‌موضوعات در اولویت قرار بگیرد .پرداخت تسهیلات برای ازدواج و اشتغال ومسکن بسیار مهم است‌.

رئیسی با تاکید بر اینکه آمار بیکاری در بسیاری از استان‌ها کاهش یافته است، بیان کرد: استان هایی که بیشترین آمار بیکاری را دارند سریعا کارگروهی را تشکیل دهند تا از این وضعیت خارج شوند. باید فکر ویژه برای این استان ها داشت و باید کار جدی در این زمینه کرد.

موانع تولید برطرف شوند

رئیس‌ دولت سیزدهم خاطر نشان کرد: همه ارکان دولت برای توانمندسازی شرکت‌ها، تولیدی‌ها و کارخانجات تلاش کنند. وقتی برای رفع موانع تولید جلسه‌ای برگزار می‌شود، باید نتیجه این جلسات، رفع موانع تولید باشد.

رئیسی یکی از بخش‌های مهمی که می‌تواند در جهش تولید نقش ایفا کند، را تعاونی‌ها برشمرد و گفت: از همین امروز به تعاونی‌ها نقش داده شود.در زمینه فعالیت‌های دانش‌بنیان، دانشگاه‌ها می‌توانند تولید ثروت کنند. اقتصاد کشاورزی مورد توجه قرار بگیرد چون می‌تواند از مهاجرت به شهرها جلوگیری کند.

اقتصاد روستا، مانع مهاجرت

وی با بیان اینکه بخش های مختلف دنبال تولید ثروت بدون فشار آمدن بر مردم باشند، گفت: مثلا دانشگاه ها در حوزه دانش بنیان می توانند تولید ثروت کنند؛ جوانان عزیز ما در شرکت های دانش بنیان با کار خودشان می توانند تولید ثروت کنند. فعال شدن معادن برای کشور ثروت ایجاد می کند؛ کشور ما در برخی بخش ها معروف به بهشت معادن است که باید این معادن فعال شوند.

رئیس دولت سیزدهم بیان کرد: مسأله صرف کردن کشاورزی برای کشاورز و اقتصاد کشاورزی بسیار مهم است؛ در روستاها برق و آب و گاز و جاده و خانه بهداشت داریم اما چرا روستایی رها میکند و به شهر می آید؟ چون می‌گوید اقتصاد روستا و کشاورزی باید صرف کند و قابل پیش بینی باشد؛ تضمین شود که محصولش خریداری می شود. باید از محصولات روستایی ها حمایت کنیم ومحصولاتشان به موقع خریداری شود؛ این می شود اقتصاد روستا که روستایی را به ماندن در روستا امیدوار می کند.

رئیسی خاطر نشان کرد: بخش هایی هم که بالفعل نیستند و بالقوه اند و شما استانداران می توانید آنها را شناسایی کرده و بالفعل کنید؛ یکی از کارهای دولت فعلیت دادن به توانایی های بالقوه در دانشگاه ها، بازرها و سایر حوزه های اقتصادی است که زمینه فعالیت ندارند و باید زمینه را برای آنها فعال کرد.آن روز که رهبر انقلاب فرمودند که باید شرکت های دانش بنیان دو برابر شود، ۵ هزار شرکت بود که امروز به ۱۰ هزار شرکت رسیده است؛ ایشان به خوبی چیش بینی کرده اند که جوانانی هستند که در حوزه های دانش بنیان می توانند در بخش های تولیدی فعال شوند و این کار با اراده و پیگیری ایشان اتفاق افتاد الان هم در کشور زمینه برای فعالیت و رشد بسیار زیاد است.

باید میزان بهره وری را بالا ببریم

رئیس دولت سیزدهم با اشاره به افزایش بهره وری تاکید کرد: به دوستان گفته ام در شورای معاونان وزارت خانه ها و استانداری ها جلسه بگذارید و بهره وری را بررسی کنند که چه کار کنیم تا بهره وری در یک کارخانه یا اداره سازمان افزایش یابد.میزان بهره وری ما پایین است باید آن را بالا ببریم؛ به نهادهای فرهنگی اشاره می کنم؛ در مسأله نهادهای فرهنگی یک سری مسائلی را که دولت خدمت رهبر انقلاب رسید، بیان کردم؛ باید در یک سری مسائل کار فرهنگی کنیم وزارت خانه های فرهنگ و ارشاد و آموزش و پرورش، سازمان صداوسیما، چهره ها و ... باید تلاش کنند.

رئیسی بالا رفتن انضباط اجتماعی در جامعه، جلوگیری از اسراف و تبذیر، قانون مداری و ... را از نکاتی برشمرد که باید نهادهای فرهنگی تبلیغ کنند؛ و تاکید کرد: هر چه قانون مداری را در جامعه بالا ببریم، پرونده های قضایی کمتر می شود؛ هر چه انضباط اجتماعی افزایش یابد، شاهد نظم اجتماعی و پیشرفت امور خواهید بود؛ جلوگیری از اسراف و تبذیر هم همین است؛ این الگوهای مصرفی که در جامعه باید نسبت به مصرف آب و برق و گاز و انرژی نیاز است، باید تبلیغ شود.

وی افزود: زمانی رهبر انقلاب در یکی از خطبه های نمازجمعه نسبت به مصرف در کشور آمار دادند که مصرف ما با برخی کشورهای پر چمعیت جهان قابل مقایسه است یا برخی اوقات حتی قابل مقایسه هم نیست؛ اینها باید فرهنگ سازی شود با بخشنامه حل نمی شوند. این کارهای فرهنگی اساسی در جامعه باید نهادینه شود.

این اجلاس، اولین نشست مشترک هیأت دولت به ریاست رئیس جمهور با استانداران در سال جاری است. سال گذشته نیز دو بار این نشست برگزار شده بود.

27218

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903042

دیگر خبرها

  • عملیات وعده صادق جهانیان را نسبت به مسئله غزه بیدار کرد
  • متقاضیان وام دست به عصا رانندگی کنند!
  • جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی برگزار شد
  • ۹۲ درصد متقاضیان واجد شرایط تسهیلات نهضت ملی مسکن، قرارداد امضا کردند
  • دستور رئیسی به بانک ها درباره وام ازدواج، مسکن و اشتغال
  • متقاضیان نهضت ملی مسکن همچنان پشت در بسته بانک‌ها
  • ضرورت بهره گیری از ظرفیت نخبگان و دانشگاهیان در طرح جوانی جمعیت
  • جذب ۵۰ عضو هیات علمی در دانشگاه شاهد / برخورد با استادی که شکایت دانشجویی داشت
  • گران‌فروشی چه مجازاتی دارد؟
  • درخواست متقاضیان برای آسان سازی شرایط اعطای وام ۳۰۰ میلیونی